Порушення прав людини і дитини на догоду масштабному будівництву, пов’язаному з футбольним матчем

Опубліковано 02.12.2021 Переглядів: 175

Подивіться, які можливості мають наші діти цікаво і з користю проводити свій вільний час. У нашій країні нас захищають державні й міжнародні закони, що регламентують наші права. Але є країни, де дозвілля дитини, її розвиток, її майбутнє частіше залежить від того, де вона живе…

02 грудня 2021 р. модераторка кіноклубу Docudays UA при Львівській середній загальноосвітній школі І-ІІІ ст. N44 ім. Т. Г. Шевченка Максименко Любов та учні 8-Б класу переглянули документальний фільм “Ґабріель повідомляє з чемпіонату світу” (2014). Бразильський хлопчик Ґабріель Матос був зовсім маленьким, коли дізнався, що Світовий кубок-2014 відбуватиметься в його рідній країні. Він не здогадувався, що його життя до того часу стане з ніг на голову. Аби привезти сотні тисяч уболівальників на футбольний стадіон, прокладають залізницю просто через квартал, де живе Ґабріель. Будинки зносять, родини змушені переїжджати, і навіть майданчик, на якому місцеві діти грають у футбол, скоро зникне. Для Ґабріеля усе це стає жахіттям. Хлопчик обурений нерівністю у своєму місті і викладає у свій блог відеозапис того, як бульдозери зносять його район. Стаючи журналістом, він намагається захистити свої права.

У результаті перегляду та обговорення учні змогли:

  • пояснити, чому права дитини так само важливі, як і права дорослих людей;
  • проаналізувати документальний фільм, зіставляючи свої враження з ідеями і задумом режисера;
  • замислитися над необхідністю дотримання прав дитини і прав людини;
  • попрацювати в групі, розвиваючи комунікативні здібності;
  • оволодіти навиками мистецтва дискусії, захищаючи свою точку зору.

 

Відгуки:

  • Мені сподобався цей фільм. Соціальні проблеми бразильців змусили мене замислитись над тим, що варто цінувати те, що ми маємо зараз.

Максим Стефанюк, учень 8-Б класу

  • Даний фільм мені сподобався та дуже вразив тим, що підлітки не лише цікавляться та переймаються проблемами свого району, а й намагаються їх вирішити. Я не знала, що є такі країни як Бразилія, в яких влада нехтує умовами життя бідних жителів та правами дітей заради своїх інтересів.

Мілана Максютенко, учениця 8-Б класу

  • Мені цей фільм дуже сподобався! Мене захопив героїзм Габріеля, аж самому захотілось щось змінювати до кращого у світі навколо себе.

Михайло Черський, учень 8-Б класу

  • Мене не стільки вразив фільм, скільки емоції моїх учнів під час та враження після його перегляду. Вони глибоко перейнялися проблемами бразильців та майбутнім їхніх дітей. Дякую Docudays UA, що допомагаєте мені через документальне кіно підібрати ключі до найнедоступніших дитячих сердець.

Любов Максименко, модераторка клубу

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial