Подолання стереотипів задля досягнення мети

Опубліковано 02.12.2021 Переглядів: 221

Є люди, які навмисне перешкоджають іншим досягати успіху. Треба навчитися йти до своєї мети незважаючи ні на що!

02 грудня 2021 р. модераторка кіноклубу Docudays UA при Львівській середній загальноосвітній школі І-ІІІ ст. N44 ім. Т. Г. Шевченка Любов Максименко провела показ документального кіно “Джованні та балет на воді” (2014) із обговоренням для учнів 8-А класу. У десятирічного Джованні є мрія: він хоче стати першим хлопчиком, який візьме участь у Чемпіонаті Нідерландів із синхронного плавання. Оскільки цей вид спорту вважається «дівчачим», не всі розуміють його прагнення. Але Джованні не здається, а Кім, його подруга, чудово розуміє хлопця. Лишаючись на самоті, вони обговорюють своє майбутнє. Чи скористається Джованні підтримкою Кім і чи дійде до Чемпіонату?

Основною метою цього заходу було:

  • сформувати вміння критично аналізувати стереотипи щодо ґендерних ролей;
  • активізувати позитивну

мотивацію до саморозвитку;

  • підвищити рівень розуміння цінності кожної людини та рівень толерантного

ставлення до оточуючих, їх поглядів, інтересів.

 

Відгуки:

  • Цей фільм є дуже мотивуючим. Я дуже хвилювалась за цього хлопчика, адже сама займаюсь спортом.

Дарія Очерклевич , учениця 8-А класу

  • Хлопчик – молодець! Він не здавався і йшов до своєї мети незважаючи ні на що. На мою думку, підтримка збоку також є дуже важливою.

Вероніка Кобринець, учень 8-А класу 

  • Цікавий, мотивуючий фільм. Вражає наполегливість головного героя.               

Назарій Озоруба, учень 8-А класу

  • Цей фільм вразив мене своєю невимушеністю. Приємно спостерігати за тим, як маленька людина з великими амбіціями впевнено йде до своєї мети.

Мене охопила невимовна радість, коли всім моїм учням із 8-А класу також (одноголосно!) сподобався цей фільм. Моментами вони реготали, а за мить затихали у спільному переживанні за хлопчика. Їм подобалося, що на екрані все природньо і відверто, хоча б, до прикладу, стосунки Джованні та Кім.

Я помітила, вправи під час нашого обговорення щось змінили у кожному з них, зблизили. Вони аплодували самі собі і вийшли після цього кінопоказу іншими. Їхні очі світилися щирістю, а я (ніби за помахом чарівної палички) стала другом їхніх сердець. Це безцінно!

Дякую, Docudays UA!

Любов Максименко, модераторка клубу

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial