Жінка і війна: за і проти

Опубліковано 07.05.2021 Переглядів: 150

8 травня – день пам’яті та примирення (пам’яті жертв Другої світової війни та примирення між країнами-учасниками Другої світової війни).

Напередодні, учні 9-А класу разом із модераторкою “кіноклубу Docudays UA при Львівській середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №44 ім. Т.Г. Шевченка” Максименко Л.Я. переглянули та обговорили документальний фільм Елісон Клеймен «Нічна відьма».

Це анімаційне кіно про 19-тирічну льотчицю-любительку Надію Попову. Коли в двері постукала Друга світова війна, Надя вступила до 588-го жіночого нічного бомбардувального полку Радянської армії і стала однією з перших у світі жінок-бойових пілотів.

 

Відгуки:

  • Мені сподобався цей фільм. Він яскраво ілюструє гендерну рівність і доводить, що жінки можуть також бути військовими. Викликав багато емоцій. Захоплююся головною героїнею.

Вероніка Зведенюк, учениця 9-А класу

  • Вразило оформлення фільму. Він є коротким, проте змушує глибоко замислитись над роллю жінки у війні.

Софія Панькевич, учениця 9-А класу

  • Мені дуже сподобався стиль анімації. Темні кольори передали атмосферу відчаю і небезпеки тих подій. Мене переповнював страх.

Анастасія Кріль, учениця 9-А класу

  • Надія і війна – обидва слова жіночого роду. Обоє «з характером». Їхні численні двобої  на арені нічного неба перехоплюють дихання, наганяють страх, змушують замислитися: а що би я робила/робив на її місці?..

Для мене «образ льотчиці Надії Попової» – це образ відчайдушної Жінки-птáхи, котра на рівні з хижаками-чоловіками бореться за місце під сонцем, щоб відновити перевернуте гніздо своєї Душі.

Любов Максименко, модераторка клубу

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial