Екскурсія на мініпекарню “Еко Татко”

Опубліковано 10.11.2019 Переглядів: 809

4 листопада 2019р. учні 7-А класу (класний керівник Давид О.М.) побували на екскурсії у с. Шегині Мостиського  району на мініпекарні “Еко Татко”. Діти взяли участь у майстер-класі та успішно пройшли навчання з випічки справжнього живого хліба з висівками, замішаного на сироватці, спеченого у глиняній печі на дровах.

     Кожен учасник власноруч замішував тісто, спостерігав за випіканням іменного буханця у глиняній печі. Діти дізналися про давні традиції хлібовипікання, навчились відчувати тісто та розуміти тонкощі випічки, а найголовніше – отримали радість та позитивну енергію від своєї праці.

    Після успішної праці хлопці та дівчата поласували козацьким кулішем, печеною картоплею з салом, канапками українського ґазди  з  житнього  хліба   зі  смальцем та цибулею, квашеними огірками  та  чаєм із запашних трав.

   Учасники поїздки мали змогу побувати на кордоні України з Польщею, та побачити, як працює наша прикордонна служба. Також, організатори майстер-класу підготували для дітей справжнє свято з танцями і караоке.

   Кожен учасник отримав іменний сертифікат та привіз додому спечений ним самостійно  екологічний  хліб,  запах і  смак  якого запам’ятає назавжди !

 

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial