День Безпечного Інтернету

Опубліковано 18.02.2021 Переглядів: 239

День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) цього року у світі відзначався 9 лютого 2021 року під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”.

Цей день проводиться з метою залучення до дій кожного та кожну, хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету для всіх, зокрема, наймолодших користувачів.   День безпечного Інтернету в Україні є одним із ключових для поширення ідей безпечного користування Інтернетом та сучасними цифровими технологіями. З кожним роком до відзначення цього дня в Україні, як і у всьому світі, приєднується все більше організацій.

Інтернет є таким, яким ми створюємо його щодня: він є кращий і доброзичливий настільки, наскільки кожний з нас є ввічливим та позитивним онлайн. 

У нашій школі теж було проведено ряд заходів для учнів із метою поглиблення їх знань про безпечний Інтернет.

Учні 8-их класів взяли участь в уроці-тренінгу «Будь зміною: об’єднаймося для кращого інтернету». Учні  активно працювали в групах, виконували різноманітні  вправи: «Де я в Інтернеті?», ««Хто більше?»  Яку Інтернет-термінологію ви знаєте?. Як  підсумок, було сформульовано правила безпечного використання Інтернету та проведено анкетування на визначення рівня інтернет-залежності.

Учні  10-их класів стали учасниками інтерактивного веб-квесту присвяченого темі «Разом для найкращого Інтернету». Маршрут квесту складався з шести станцій, де на школярів чекали цікаві завдання та несподіванки. Учні спробували дослідити позитивні і негативні наслідки Інтернету, проявили кмітливість, уважність та  логічне мислення.

Молодші школярі, учні 2-4 класів, приймали участь в інтерактивній вікторині

 «Подорож до країни Інтернет небезпек». Діти відповідали на поставлені запитання, розповідали цікаві історії, пов’язані з використанням Інтернету.

 

Для учнів 5 – 6 класів проводилися відео-уроки з метою ознайомлення учнів з правилами поведінки в Інтернеті. Учні охоче обговорювали віртуальні загрози, які можуть завдати шкоди в реальному житті.

Учні 7 класів учасники визначили негативний вплив мережі шляхом проходження анкетування на тему «Рівень поведінки в Інтернеті». Зокрема, кожен учень мав можливість визначитися зі своїм рівнем поведінки в Інтернеті та подумати над тим, добре це чи погано.

Для учнів 9-х класів була проведена інформаційна бесіда «Неприємності в мережі Інтернет». Наголошувалося на позитивному та корисному використанні інформаційних технологій.

Також до нашої школи були запрошені інспектори ювенальної превенції територіальних підрозділів поліції Львівщини, які провели заходи, в ході яких навчили дітей, як отримувати з мережі Інтернет лише корисну та безпечну іпформацію та уникати ризиків.

08.02.21  практичний психолог провела годину психолога «Інтернет. Загрози, з якими може зустрітися підліток» з учнями 11А, 11Б, 9А класів.

Заходи до Дня безпечного Інтернету були проведені вчителями інформатики: Пацай Н.Б., Давид О.М.,  Завадюк О.В.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial