Актуальні проблеми сучасного українського суспільства

Опубліковано 01.12.2021 Переглядів: 141

Як виграти матч свого життя, коли можливості й обставини проти тебе?

01 грудня 2021 р. модераторка кіноклубу Docudays UA при Львівській середній загальноосвітній школі І-ІІІ ст. N44 ім. Т. Г. Шевченка Любов Максименко разом із учнями 8-В класу уважно переглядали та активно обговорювали документальне кіно “Домашні ігри” (2017).

Фільм зображує життя Аліни Шилової, 20-річної киянки, яку може врятувати від бідності захоплення футболом. Наразі дівчина професійно займається спортом, але обставини складаються неоднозначно: раптово помирає мати Аліни, і на руках у юної спортсменки лишаються маленькі брат і сестра – 6-річний Ренат і 7-річна Регіна. Аліна стає їм за матір. Її спортивна кар’єра на межі провалу. Уся їхня сім’я мешкає в тісній однокімнатній квартирі. Аліна хоче для брата й сестри кращого дитинства, ніж було в неї.

Чи вистачить їй сили, аби впоратись з усіма труднощами?

Відгуки:

  • Мене вразили умови, в яких живе Аліна. Це змусило задуматись над своїм життям і ще більше цінувати те, що маю, особливо, батьків.

Солук Христина , учениця 8-В класу

  • Фільм зацікавив. Аліна – дуже сильна дівчина. Хочеться вірити, що вона таки виграє головний матч свого життя.

Ониськів Анна, учениця 8-В класу 

  • Як на мене, дівчині варто шукати роботу, яка б забезпечувала нормальне життя і їй, і її молодшим братові та сестрі. Те, що нас не вбиває – робить сильнішими.

Макуцький Остап, учень 8-В класу

  • Фільм викликав змішані відчуття. Справді, потрібно мати сильний характер, щоб справитись з обставинами, в яких опинилась Аліна.               

Чернишев Роман, учень 8-В класу

  • Українське суспільство – медаль з двома сторонами. Кожен бачить те, що хоче бачити. Але хтось в цьому живе.

Я намагалася своїм учням подати фільм «Домашні ігри» таким, як він є. Дуже хотілося, щоб вони розуміли непередбачуваність викликів, які може кинути життя. Ніхто з нас не обирає в якій сім’ї народитися, але кожен з нас може бути позитивною зміною не лише для власної, а й для чужої сім’ї.

Любов Максименко, модераторка клубу

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial