Які зміни чекають на старшу школу

Опубліковано 25.09.2024 Переглядів: 31

Які зміни чекають на старшу школу?

Поговоримо про те, що прагнуть вдосконалити 91% старшокласників і 83% студентів професійних закладів за результатами Всеукраїнського соціологічного опитування від КМІС

«Профільна» реформа старшої школи покликана, аби змінити підходи до навчання у старших класах. Завдяки її втіленню учні зможуть обирати, що вчити для того, аби потім обрати, ким стати. У фокусі — можливості у виборі профілю навчання, всебічний розвиток та індивідуальний підхід до кожного учня.
Уже у 2027 році десятикласники зможуть обирати між двома напрямами навчання — академічним і професійним. Академічні ліцеї готуватимуть учнів до вступу у заклади вищої освіти. Вони будуть великими — щонайменше 100 учнів на паралелі —, відокремленими від шкіл та гімназій: там навчатимуться лише 10-12 класи. У них застосовуватимуть дослідницькі методи навчання, проєктну та практичну роботу у сучасних лабораторіях та обладнаних класах. Для дітей, які живуть далеко, організовуватимуть доїзд або проживання у пансіонах.
Професійні ліцеї та коледжі будуть орієнтовані на ринок праці та швидке здобуття професії.
Більше деталей шукайте за покликанням:
Відео взято зі соціальних мереж Міністерства освіти і науки України.
Як же відбуватиметься вступ до ЗВО? Яким буде вибір профілів? І які спеціалісти згодом вийдуть на ринок праці? Переходьте на допис від Міністерство освіти і науки України та дізнавайтесь більше вже зараз!

В І Д Е О 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial