Проєкт «Клуб Молодого Винахідника «На Клепарові»

Проєкт «Клуб Молодого Винахідника» реалізовується  в Україні Fundacja «Szkoła z Klasą» (Польща), Центром Науки Коперника (Польща), українськими партнерами Lviv Open Lab та Центром Науки Тернополя, при співфінансуванні польсько-американського Фонду Свободи в рамках програми «Рівні Шанси».

Мета проекту: популяризація науки та STEAM-освіти зокрема, розвиток компетентностей майбутнього у дітей та молоді шляхом вирішення проблем.

                      Що таке «Клуб Молодого Винахідника»?

Основою роботи Клубу є експеримент – як його зміст, так і спосіб  виконання. Члени клубу зустрічаються, щоб проводити експерименти, відкривати навколишній світ.

В ході зустрічей Клубу Молодого Винахідника діти експериментують під наглядом наставника (опікуна). Вони самі шукають цікаві теми і отримують на них відповіді в ході експериментів.

                     Історія створення «Клубу Молодого Винахідника»

Проєкт «Клуб Молодого Винахідника» був створений в 2002 році в Польщі з ініціативи Януша Ласки і Клодзського освітнього співтовариства. Він був адресований студентам і викладачам середньої школи і вчителям, які під час позакласних занять проводили експерименти і наукові досліди, розширюючи свої знання про природу.

У 2002-2005 роках проект був реалізований Клодзською освітньою спільнотою в рамках програми «Рівні можливості» Польсько-американського фонду свободи і Польського фонду дітей і молоді. У 2012 Центр Науки Коперник уклав угоду з Польсько-Американським Фондом Свободи, спрямовану на розвиток і популяризацію ініціативи Клубів молодих першовідкривачів.

В 2020 році Громадська організація «Центр Науки Тернополя» та Lviv Open Lab підписали угоду про співпрацю з Фондом «Класна Школа» щодо впровадження проєкту на території України.

Новини проекту


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial