З історії школи

Свою історію школа № 44 розпочинає з 1944 року як школа для хлопців. В той час вона знаходилася по вул. св. Анни (теперішня вул. Леонтовича).

З 1956 року школа № 44 відкрила двері для 1199 учнів у новому приміщенні, побудованому на території колишнього монастирського саду по вул. Золотій. Розпорядженням Львівського міського відділу освіти школі було присвоєно ім’я Т. Г. Шевченка. У 1957 році перші 128 випускників отримали атестати про середню освіту. На той час у школі працювало 57 вчителів. Очолював педагогічний колектив директор школи Цвігун Степан Васильович.





З 1965 р. по 1985 р. директором школи працював Салійчук Федір Григорович.

У 1979 році школа набула статусу школи з поглибленим вивченням хімії. Протягом 1979-1985 рр. викладання поглибленого курсу хімії вела заслужений вчитель України Яртись Валентина Михайлівна.

З 1985 р. по 2005 р. директором школи працювала Лебедин Людмила Михайлівна.

З 2005 р. і по сьогоднішній час школу очолює Стефанович Людмила Олександрівна.

Протягом усього періоду своєї історії школа була і є для дітей осередком становлення громадянина-патріота України, утвердження духовних заповідей Кобзаря як важливого чинника консолідації суспільства. Педагогічний колектив школи, продовжуючи славні традиції, надає широкі можливості для пізнання учнями української історії, культури, традицій, звичаїв, мови, формування національної гідності.


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial